Eindejaarsreceptie


zondag, 22 december, 2013
Eindejaarsreceptie

Tijdens onze eindejaarsreceptie gaven Cindy Franssen en Robrecht Bothuyne een kijk op wat voor hen belangrijk is.

Voor Cindy is de uitbreiding van de euthanasiewetgeving naar minderjarigen een overbodige zaak. Momenteel is er de mogelijkheid om in uitzonderlijke gevallen de noodmaatregel in te roepen. Het debat is zeer moeilijk vooral omdat ook voor de specialisten het zeker niet duidelijk is dat minderjarigen voldoende “wilsbekwaam” kunnen zijn om de inpakt van een definitieve beslissing te kunnen inschatten.  Zelfs terminale kinderen blijven toekomstplannen maken.
Het stoot haar verder ook voor de borst dat de NVA, die altijd zegt dat de Waalse PS van de macht moet geweerd worden, nu met deze PS samen heult om deze wetgeving in een wisselmeerderheid erdoor te krijgen, tegen haar partner in de Vlaamse regering in.

Voor Robrecht is het energiezuinig maken van de woningen één van de belangrijkste doelstellingen voor de komende jaren. Ook de tewerkstelling van de mensen die nu uit de boot vallen ligt hem na aan het hart.  Zo ziet hij een grote rol weggelegd voor ervaringsbewijzen en leercontracten, al zijn deze dan dringend toe aan een opwaardering. 

 

Lees meer